Bereik ons

Contactgegevens HerikVerhulst

Tel: +31 10 41 000 55

Email: info@herikverhulst.nl

Contactformulier: Klik hier

Adres:
“Wilhelminatoren”
Wilhelminaplein 16
3072 DE Rotterdam

Contactgegevens Herik & Verhulst

Tel: 010 41 000 55

Email: info@herikverhulst.nl

Contactformulier: Klik hier

Adres: Klik hier

HerikVerhulst adviseert Atrium Agri bij serie overnames

Atrium Agri heeft eind 2021 een serie overnames gedaan waaruit het grootste en meest complete tuinbouwtoeleveringscluster in de geschiedenis van de Nederlandse glastuinbouw is ontstaan.

Daartoe zijn Havecon, VB Group en PB Tec overgenomen, drie belangrijke toeleveranciers in de glastuinbouwsector. Verder heeft Atrium Agri bij drie bestaande deelnemingen haar belang naar 100% uitgebreid. Het betreft BOM Group, JB Hydrophonics Europe en Cambridge HOK. De overnames sluiten volledig aan bij markttrends als globalisering, turn-key oplevering, verduurzaming van de voedselketen en toenemende vraag naar hightech oplossingen in de glastuinbouw.

Atrium Agri realiseert wereldwijd projecten met de bouw van kassen, heeft ruim 400 directe medewerkers en genereert een omzet van ongeveer EUR 400.000.000.

De aandeelhouders en het management van Atrium Agri zijn gedurende het gehele overname- en financieringsproces bijgestaan door Maasdael Corporate Finance. HerikVerhulst en KraGd notarissen hebben de juridische documentatie verzorgd en PwC was verantwoordelijk voor de fiscale advisering. Rabobank en ING hebben gezamenlijk de transacties gefinancierd.

Zie tevens Zeven bedrijven klonteren samen en creëren nieuwe gigant in Nederlandse glastuinbouw (fd.nl)

Het team van HerikVerhulst bestond uit Eric Spreij, Roeland Berger, Marc van der Storm, Evert Leemreis en Britt Bosma.