Recente transacties

Perfectview verkoopt Dynamics CRM-tak aan QNH
CRM Specialist Perfectview brengt haar Microsoft business unit samen met de activiteiten van IT-dienstverlener en -kennispartner QNH Consulting in QNH PerfectView Collaboration. Eric Spreij en Evert Leemreis adviseerden Perfectview.

 

Overname BIS Publishers B.V. door Laurence King Publishing Ltd.
Op 30 maart 2017 is de Amsterdamse uitgeverij BIS Publishers B.V. overgenomen door de in Londen gevestigde uitgeverij Laurence King Plublishing Ltd. BIS Publishers B.V. is een gespecialiseerde onafhankelijke uitgeverij die 25 jaar geleden is opgericht door Rudolf van Wezel. BIS is gespecialiseerd in boeken zowel voor studenten en professionals als voor consumenten, met name gericht op de creatieve sector en innovatie. Daarnaast geeft BIS spellen uit. Laurence King is een eveneens onafhankelijke uitgeverij in Londen die zich ook richt op creatieve uitgaven en eveneens spellen uitgeeft. De portfolio’s van beide uitgeverijen sluiten goed bij elkaar aan. Met de overname van BIS Publishers verwerft Laurence King een belangrijke uitbreiding van de activiteiten in de Benelux. Bionda Dias, directeur en medeaandeelhouder, blijft na de acquisitie aan als directeur van BIS. Arjen Kampherbeek en Roeland Berger stonden de verkopende aandeelhouders bij.
 

Joint-venture Nico de Jong B.V./Dutoit Group

Nico de Jong B.V., een internationale groothandel in vers fruit, onder andere afkomstig uit Zuid-Amerika en Zuid-Afrika, is een strategische alliantie aangegaan met een belangrijke leverancier, de Dutoit Group uit Zuid-Afrika. Doordat Dutoit een belang heeft genomen in Nico de Jong B.V. is een joint-venture gevormd, waarbij Dutoit Group dichter bij de eindafnemers zit en zich verzekerd heeft van een stabiele relatie met Nico de Jong die zorgt voor de Europese vermarkting van Zuid-Afrikaans fruit. Voor Nico de Jong leidt dit tot de mogelijkheid om Zuid-Afrikaans fruit tegen gewaarborgde kwaliteit en zo laag mogelijke kosten aan de Europese afnemers te leveren. Er is hierbij sprake van verkorting van de supply chain. Arjen Kampherbeek trad op als juridisch adviseur bij de totstandbrenging van deze joint venture.

 

Joint-venture Frontin BUIG

In oktober 2016 zijn de Frontin Groep en APE Public Economics een joint venture aangegaan. Zij hebben gezamenlijk Frontin BUIG opgericht. Frontin BUIG levert door middel van een innovatieve technologie specialistische kennis en hulpmiddelen die het proces van het verzamelen, analyseren en berekenen van de "bundeling uitkering inkomensvoorziening aan Gemeenten" ondersteunen en uitvoeren. Naast de nieuwe activiteit exploiteert de Frontin Groep (o.a.) de applicatie PAUW die het proces van het verzamelen, berekenen en analyseren van aanspraken op het Gemeentefonds ondersteunt. APE is een onderzoeks- en adviesbureau dat is gespecialiseerd in beleidsvraagstukken in de publieke sector, waarbij APE, gebruikmakend van econometrische modellen en kwalitatieve onderzoeksmethoden, de effecten van beleid op landelijk- en organisatieniveau onderzoekt. Eric Spreij en Evert Leemreis adviseerden de Frontin Groep.

Overname Nozhup door automatiseerder ICT Group N.V.

Automatiseerder ICT Group N.V. heeft de aandelen overgenomen van haar Nederlandse branchegenoot Nozhup. De begin juli 2016 aangekondigde overname werd deels gefinancierd via de uitgifte van nieuwe aandelen. Met de overname versterkt ICT haar positie in de markt van industriele automatisering. Eric Spreij en Evert Leemreis stonden de verkopende aandeelhouders bij.

Internationaal Administratiekantoor J.W. Versluis N.V.

Internationaal Administratiekantoor J.W. Versluis N.V., een zakelijk dienstverlener, gespecialiseerd in de teruggaaf van internationale BTW en accijnzen, is in maart 2016 door haar aandeelhouders verkocht aan Egis Easystrip Services B.V. De overname had voor Egis Easytrip Services tot doel haar strategische positie te versterken en toe te treden tot de top 5 van de Europese marktleiders op het desbetreffende gebied. Eric Spreij en Evert Leemreis stonden de verkopende aandeelhouders bij.  

Romaro Schoonmaakgroep B.V.

Romaro Schoonmaakgroep B.V. uit Ridderkerk heeft Meerwijk Schoonmaak B.V. en Meerwijk Asbest Sanering B.V. uit Utrecht overgenomen. Kees van den Bergh en Evert Leemreis hebben Romaro Schoonmaakgroep B.V. als kopende partij bijgestaan.

 

Vondelingenplaat Recycling B.V.

Vondelingenplaat Recycling B.V. heeft de aandelen overgenomen van AGC Flat Glass Nederland B.V., waarmee de beschikking werd verkregen over een bedrijventerrein in Tiel van circa 48 hectare. De koper werd in deze transactie bijgestaan door Marc van der Storm en Arjen Kampherbeek.

 

Overname KWX Groep door Hemmink

De kernactiviteiten van KWx bestaan uit de wereldwijde import en export van vermogenselektronica, explosieveilig installatiemateriaal en elektrotechnische meetinstrumenten. Eric Spreij en Evert Leemreis stonden de verkopende aandeelhouders bij.

   
Smit Mobile Equipment B.V.

De aandelen van Smit Mobile Equipment B.V. en Smit Mobile Equipment (UK) Ltd. zijn overgedragen aan Kentucky Trailer, een in de Verenigde Staten gevestigde producent van o.a. custom trailers, die de acquisitie als de basis ziet voor de uitbreiding van haar activiteiten naar Europa. Bij de overname werden de aandeelhouder en de vennootschappen geadviseerd en bijgestaan door Arjen Kampherbeek en Evert Leemreis.

Ondersteuning bij bedrijfsovernames

Onze ondernemingsrechtspecialisten staan zowel aankopende vennootschappen, als verkopende aandeelhouders en directies bij in overname- en fusietrajecten. Het beste resultaat wordt daarbij gerealiseerd wanneer u tijdig, in de beginfase van het traject, met ons van gedachten wisselt over de mogelijke structuur en aanpak van de transactie, waarbij wij altijd nauw samenwerken met de begeleidende accountants en fiscalisten.