De bewijskracht van social media (Whatsapp)

03.10.2018

Tegenwoordig is het communiceren via social media  (denk bijvoorbeeld aan Whatsapp, Facebook, LinkedIn en Instagram) niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. In de rechtspraak is dan ook een toename te constateren van het gebruik van social media tussen werkgever en werknemer. De werkgever dient zich bewust te zijn van het feit dat ook communicatie met een werknemer via social media kan dienen als bewijs – en zelfs van doorslaggevend belang kan zijn – in een procedure. Zo werd eerder al geoordeeld dat een opzegging per Whatsapp of via LinkedIn rechtsgeldig is. 

Een recent voorbeeld van de bewijskracht van social media is terug te vinden in de uitspraak van het Hof Den Haag van 2 oktober 2018. In deze zaak stelt het hof de duur en de omvang van een arbeidsovereenkomst met een werknemer vast op basis van onder meer sms- en Whatsappberichten.

 

Social media hebben dus wel degelijk bewijskracht!

 

Indien u naar aanleiding van dit onderwerp vragen heeft, neem dan gerust contact op met de schrijver van dit artikel Laura Smit of een van onze arbeidsrechtspecialisten.

Uitspraak: Hof Den Haag 2 oktober 2018,  ECLI:NL:GHDHA:2018:2554