Bereik ons

Contactgegevens HerikVerhulst

Tel: +31 10 41 000 55

Email: info@herikverhulst.nl

Contactformulier: Klik hier

Adres:
“Wilhelminatoren”
Wilhelminaplein 16
3072 DE Rotterdam

Contactgegevens Herik & Verhulst

Tel: 010 41 000 55

Email: info@herikverhulst.nl

Contactformulier: Klik hier

Adres: Klik hier

Bedrijven in moeilijkheden

Bijstaan van bedrijven in moeilijkheden en belanghebbende partijen

Onze insolventierechtspecialisten hebben veel ervaring en expertise op het gebied van (internationaal) faillissementsrecht en ondernemingsrecht en worden zeer regelmatig ingeschakeld door bedrijven in moeilijkheden. Wij adviseren en begeleiden zowel de onderneming zelf, als bestuurders en/of aandeelhouders, schuldeisers en financiers. Als een onderneming in financieel zwaar weer verkeert, kan dit vaak veel druk en onzekerheid opleveren. Wij weten hoe in deze fase te handelen, wat nog wel kan en wat niet meer. Dit kan het verschil betekenen tussen overleven en niet-overleven, tussen (bestuurders-)aansprakelijkheid en behoorlijk handelen.

Bij een overlevingsscenario kan veelal werkgelegenheid worden gered en worden de voordelen van het ‘going concern’ doorgaan gerealiseerd. Wij kennen de mogelijkheden die de wettelijke instrumenten bieden en onderhandelen vaak in dergelijke trajecten met de betrokken partijen. Vanaf januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) in werking getreden. Deze wet biedt mogelijkheden om in de kern gezonde bedrijven met behulp van een schuldeisersakkoord te laten overleven of buiten faillissement tot een afwikkeling te komen. Wij adviseren niet alleen partijen die bij een WHOA-traject zijn betrokken, maar zijn ook beschikbaar om op te treden als herstructureringsdeskundige of observator.

Regelmatig worden wij ingeschakeld om partijen te begeleiden die geïnteresseerd zijn om een onderneming in moeilijkheden (gedeeltelijk) over te nemen in de aanloop naar of tijdens faillissement. Onze insolventierechtspecialisten kunnen daarbij gebruikmaken van hun ruime ervaring met (distressed) M&A en het feit dat zij op doorlopende basis door de rechtbank worden aangesteld als curator en bewindvoerder. 

Als de situatie daarom vraagt, procederen wij voor bestuurders van bedrijven in moeilijkheden die worden aangesproken, voor schuldeisers zoals leveranciers, en voor andere stakeholders zoals toezichthouders en aandeelhouders.

 

 

Contactpersonen