Contact us

Contact details HerikVerhulst

Phone: +31 10 41 000 55

Email: info@herikverhulst.nl

Contact form: Click here

Address:
“Wilhelminatoren”
Wilhelminaplein 16
3072 DE Rotterdam

Contact

Phone: 010 41 000 55

Email: info@herikverhulst.nl

Contact form: Click here

Address: Click here

Companies in distress

Assisting companies in distress and stakeholders

Onze insolventierechtspecialisten hebben veel ervaring en expertise op het gebied van (internationaal) faillissementsrecht en ondernemingsrecht en worden zeer regelmatig ingeschakeld door bedrijven in moeilijkheden. Wij adviseren en begeleiden zowel de onderneming zelf, als bestuurders en/of aandeelhouders, schuldeisers en financiers. Als een onderneming in financieel zwaar weer verkeert, kan dit vaak veel druk en onzekerheid opleveren. Wij weten hoe in deze fase te handelen, wat nog wel kan en wat niet meer. Dit kan het verschil betekenen tussen overleven en niet-overleven, tussen (bestuurders-)aansprakelijkheid en behoorlijk handelen.

Bij een overlevingsscenario kan veelal werkgelegenheid worden gered en worden de voordelen van het ‘going concern’ doorgaan gerealiseerd. Wij kennen de mogelijkheden die de wettelijke instrumenten bieden en onderhandelen vaak in dergelijke trajecten met de betrokken partijen. Vanaf januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) in werking getreden. Deze wet biedt mogelijkheden om in de kern gezonde bedrijven met behulp van een schuldeisersakkoord te laten overleven of buiten faillissement tot een afwikkeling te komen. Wij adviseren niet alleen partijen die bij een WHOA-traject zijn betrokken, maar zijn ook beschikbaar om op te treden als herstructureringsdeskundige of observator.

Regelmatig worden wij ingeschakeld om partijen te begeleiden die geïnteresseerd zijn om een onderneming in moeilijkheden (gedeeltelijk) over te nemen in de aanloop naar of tijdens faillissement. Onze insolventierechtspecialisten kunnen daarbij gebruikmaken van hun ruime ervaring met (distressed) M&A en het feit dat zij op doorlopende basis door de rechtbank worden aangesteld als curator en bewindvoerder. 

If the situation demands litigation, we act on behalf of the directors of companies in difficulties who are being held to account, for creditors, such as suppliers, and for other stakeholders, such as supervisory authorities and shareholders.